opendeurdag graphic

Ons verhaal

BASF is al bijna 60 jaar een begrip in de haven van Antwerpen. De site, zo groot als een stad, groeide uit tot het grootste productiecentrum in België en de tweede grootste van de BASF-groep wereldwijd. Waar dagelijks zo’n 3500 mensen in een vijftigtal productie-installaties basisbouwstenen maken voor vele producten. En ook al koop je ons niet in de supermarkt, toch is de kans groot dat je elke dag met BASF in aanraking komt. Want onze grondstoffen vind je terug in textiel, voeding, auto’s, bouwmaterialen, cosmetica en farma. Om er maar een paar te noemen. Dus neen, we zijn niet zomaar een chemische productiesite. We zijn de strafste productiesite in de chemie.

Wat betekent dat nu, “De strafste productiesite in de chemie”? Dat is een site waar mensen zich thuis voelen en in alles duurzaam denken en doen. Waar we steeds slimmer en veiliger produceren met de hulp van digitalisering. En samen innoveren en bouwen aan een mooie toekomst voor onze site, omgeving en klanten. Om de strafste te zijn én te blijven, werken we rond vier ambities die elkaar raken en versterken.

De beste installaties en processen

Trotse en contente mensen

Duurzaam denken en doen

Zin voor innovatie en digitalisering

Onze visie bestaat niet alleen uit doelstellingen of ambities. De strafste productie site is ook een gevoel. En dat gevoel hebben we in een film gegoten. Een film die het verhaal van BASF Antwerpen op een unieke manier vertelt. Het gaat niet alleen over wat BASF produceert of doet. We brengen verschillende medewerkers en werkplekken in beeld zodat je de verbondenheid en chemie tussen onze medewerkers kan horen, zien en voelen.

Heb je na het zien van onze film goesting om de strafste productiesite in de chemie te ontdekken of mee te schrijven aan ons verhaal? Bezoek ons dan op zondag 14 mei.